Arnhem,
27
november
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

IOC Wereldcongres in Amsterdam afgesloten

ARNHEM - In Amsterdam is dinsdag het driedaagse IOC Wereldcongres over sport, cultuur en onderwijs afgesloten. De achtste editie van dit congres werd georganiseerd door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en UNESCO in samenwerking met NOC*NSF en Amsterdam en ging primair over de rol van jeugd en onderwijs en het belang van sport als middel voor sociale en economische ontwikkeling. Het IOC presenteerde ook haar nieuwe jeugdbeleid.

Op de tweede dag van de conferentie werd IOC-voorzitter Jacques Rogge vanwege zijn mondiale verdiensten voor de sport benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje Nassau. Voor de uitreiking van de onderscheiding sprak minister Edith Schipper van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een speech uit. Ook NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis roemde de bijdrage van Rogge aan de ontwikkeling van de sport.

Tijdens het congres woonden ruim 500 vertegenwoordigers van de sportieve gemeenschap, de Verenigde Naties, maatschappelijke organisaties, de academische wereld, overheden, non-gouvernementele organisaties, bedrijfsleven en media in NH Krasnapolsky sessies bij die als thema ‘Olympism powered by youth and education' hadden.

Klik hier om de 2012 World Conference Declaration – Sport Culture Eduaction Amsterdam te lezen
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.