Arnhem,
03
september
2017
|
21:43
Europe/Amsterdam

IOC-Award uitgereikt aan KNVB voor stimulering diversiteit in het voetbal

De KNVB heeft een bijzondere prijs toegekend gekregen door het Internationaal Olympisch Comité voor haar verdiensten om discriminatie en uitsluiting in het voetbal tegen te gaan. De award werd door NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis uitgereikt aan KNVB-voorzitter Michael van Praag tijdens de interlandwedstrijd Nederland - Bulgarije in de Amsterdam Arena.

NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis: ”Sport is voor iedereen. Wat je culturele achtergrond, huidskleur, seksuele voorkeur of religie ook is. Helaas voelt niet iedereen zich altijd welkom in de sport en is er soms sprake van uitsluiting. Ook in het voetbal. Sinds 2012 werken de KNVB en voetbalclubs in heel Nederland samen om dit tegen te gaan. De KNVB loopt hierin voorop. Namens het IOC heb ik de Sport Beyond Borders-award mogen uitreiken aan de KNVB.”

KNVB-voorzitter Michael van Praag is vereerd met de award. “Er zijn zeven miljoen voetballiefhebbers in Nederland. Mensen met allerlei verschillende achtergronden, maar met één passie: voetbal. Al die mensen zorgen er samen voor dat iedereen plezier beleeft aan voetbal en dat voetbal voor iedereen toegankelijk moet zijn. De Sport Beyond Borders-Award van het Internationaal Olympisch Comité is daarom voor iedereen die op een positieve manier betrokken is bij het voetbal in Nederland. We zijn er nog niet, dus ook in de komende jaren zullen we blijven werken aan het tegengaan van discriminatie in het voetbal. Want voetbal verbindt en iedereen moet zich welkom voelen in het voetbal.”