Arnhem,
18
maart
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

‘Ik neem je mee!’ thema Nationale Sportweek 2014

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ARNHEM - Ruim 180 gemeenten doen dit jaar mee aan de Nationale Sportweek, die plaatsvindt van 19 tot en met 26 april. De landelijke aftrap is op 18 april in Roermond. Het thema van de sportweek dit jaar is ‘Ik neem je mee!’ en vandaag is de campagne hiervoor officieel van start gegaan. Tijdens de sportweek kunnen actieve sporters iemand meenemen die niet of weinig sport en hem of haar kennis laten maken met leuke sportactiviteiten. Een mooie manier om mensen te triggeren te gaan sporten en het plezier dat sport geeft zelf te beleven.

Het thema van de Nationale Sportweek richt zich vooral op (jong) volwassenen. Uit onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de mensen uit deze doelgroep wel zou willen sporten, maar dat het vaak ontbreekt aan motivatie en tijd.

Erik Lenselink, Manager Sportontwikkeling NOC*NSF: “Een interessante groep van 1.2 miljoen Nederlanders die meestal ‘slechts’ een duwtje in de rug nodig heeft om te gaan sporten. Meegenomen worden door een vriend, vriendin of familielid die actief sport kan daarom net dat duwtje zijn om zelf ook te gaan sporten.”

Het werven van nieuwe leden en het behouden van bestaande leden en vrijwilligers zorgt ervoor dat sportclubs gaan nadenken over de sportactiviteiten die ze voor de verschillende groepen aanbieden. Lenselink: “Met alleen ervoor zorgen dat sporters niet-sporters meenemen als sportmaatje ben je er nog niet. Ze moeten het leuk vinden en het moet passen in de vaak drukke agenda. Ook de kwaliteit van de locatie, de reisafstand en reistijd speelt daarin een belangrijke rol.”