Arnhem,
12
februari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Hosmar wint KNHS Para Dressuur Trophy Genemuiden

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

GENEMUIDEN (KNHS) – Frank Hosmar (Haarle) en Alphaville (v.Sandreo) hebben afgelopen weekend de hoogste dagscore behaald in de selectiewedstrijd om de KNHS Para Dressuur Trophy. Vijftien combinaties namen deel bij de Zwartewaterruiters in Genemuiden.

In Genemuiden kwamen vijftien deelnemers van start, waarbij de Grade IV het best bezet was. Dat Frank Hosmar met Alphaville de winnaar van de rubriek was, daar waren beide juryleden het met elkaar over eens. Met een totaal van 71,13 procent mocht Hosmar de eerste prijs in ontvangst nemen.

Later op de dag werd Frank uitgeroepen tot Sportman van het Jaar in de gemeente Hellendoorn. Ellen van den Berg (Uden) behaalde met Showdiva (v.Havidoff) een score van 66,735, goed voor de tweede prijs in grade IV.

Ilona Goes (Zegveld) bezette in grade III de eerste plaats, met Florencio-nakomeling Zalisto behaalde ze 63,62 procent. Grade IB en grade II werden samengevoegd, waarbij Nicole den Dulk (Susteren) de beste proef reed, die met 65,50 procent werd gewaardeerd. Den Dulk reed met Fifty Fifty in Grade IB.

De volgende wedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy vindt 23 februari plaats in Ammerzoden.

>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl