Arnhem,
09
december
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Hoogste dagscore Sanne Voets in Zuidwolde

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ZUIDWOLDE (KNHS) – Afgelopen zaterdag werd de tweede selectiewedstrijd voor de KNHS-Para Dressuur Trophy verreden bij de Millenniumruiters in Zuidwolde. Net als in Ammerzoden gingen de eerste prijzen naar Frank Hosmar met Alphaville NOP, Sanne Voets met Vedet PB NOP en Rixt van der Horst met Uniek. De drie combinaties zijn hiermee verzekerd van een startplaats in de kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam.

De gecombineerde rubriek van Grade I en II won Rixt van de Horst met overmacht. De amazone die met Uniek uitkomt in grade II behaalde 72, 64 procent. In Grade III had Sanne Voets twee troeven in de strijd. De vertrouwde combinatie Voets en Vedet PB NOP scoorden 73,11 procent, waarmee ze zich bijna zes procent los reed van de nummer twee. Deze prijs ging naar Glasten Krapels met Filia H DVB met een score van 67,74 procent. Met een minimaal verschil werd Sanne Voets derde met de Métall-merrie Zoya Sollenburg met 67,72 procent.

Frank Hosmar was opnieuw zijn concurrentie te sterk af. Hij lijkt met Alphaville NOP onverslaanbaar in Grade IV. Met een score van 72,74 procent reed hij zich ruim drie procent los van Ellen van de Berg, die met de Havidoff-merrie Showdiva 69,58 procent behaalde. De derde prijs was voor Trudy Derks-van Uden met Spectra met 67,32 procent. Frank Hosmar behaalde met Wallstreet Shuffle dezelfde score. Frank reed met Wallstreet Shuffle ook een reguliere ZZ-licht proef die hij wist te winnen.

Na twee selectiewedstrijden (Ammerzoden en Zuidwolde) zijn de acht combinaties bekend die geplaatst zijn voor de kwalificatiewedstrijd van de KNHS-Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam. Dit zijn: Rixt van de Horst met Uniek, Nicole den Dulk met Fifty Fifty, Sanne Voets met Vedet PB NOP en Zoya Sollenburg, Glasten Krapels met Filia H. DVB, Frank Hosmar met Alphaville NOP en Wallstreet Shuffle en Ellen van den Berg met Showdiva.