Arnhem,
06
februari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Holland Heineken House Sochi 2014 geopend

SOCHI - Het Holland Heineken House heeft vandaag om 15:00 uur (Nederlandse tijd) de deuren geopend voor het publiek. Dit gebeurde kort na de officiële openingsceremonie, waarbij algemeen directeur Heineken Nederland Philip de Ridder de sleutel van het Holland Heineken House overhandigde aan NOC*NSF voorzitter Andre Bolhuis.

NOC*NSF treedt tijdens de Olympische Spelen op als gastheer van het huis. Tijdens de overhandigingsceremonie werd ook de Legendary Lane in het Huis geopend. De Legendary Lane is een oranje pad dat dwars door het Holland Heineken House loopt. Ten tijde van de huldigingen betreden de sporters het pad, waarna ze door een erehaag van oranje supporters het podium betreden.

(Bron: HHH)
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.