Arnhem,
11
augustus
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Hockeysters dansen erop los in HHH

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

LONDEN (ANP) - De Nederlandse hockeysters waren vrijdagnacht een paar uur na de gewonnen olympische finale tegen Argentinië (2-0) nog steeds in grote vorm. De vertrouwelingen van bondscoach Max Caldas maakten er in het afgeladen Holland Heineken House een mooi feestje van. Ze dansten erop los en gingen ook crowdsurfend door de zaal heen in Alexandra Palace in Londen.

Ook Willemijn Bos was op het podium aanwezig. De verdedigster raakte vlak voor het begin van de Olympische Spelen geblesseerd. Op krukken maakte ze het festijn in HHH mee. "Het was heel moeilijk om de finale te bekijken. Maar ik ben heel blij voor het team en natuurlijk ook een klein beetje voor mezelf'', zei Bos, die voorzichtig meedeed aan het crowdsurfen.

Oud-international Minke Booij (227 interlands) mocht Oranje huldigen. Met acht speelsters van het huidige Nederlandse team behaalde de oud-verdedigster olympisch goud bij Peking 2008. De kampioensploeg van Londen 2012 vormde voor Booij een erehaag. "Ik ben zo trots om hier te staan. Ik heb met veel van jullie nog gespeeld. Ik heb voor iedereen groot respect'', sprak de voormalige aanvoerster gloedvol.

Eerder op de avond werd ook BMX-rijdster Laura Smulders in het zonnetje gezet. De bronzen medaillewinnares werd lovend toegesproken door waterpoloster Daniëlle de Bruijn, die vier jaar geleden in Beijing met de Nederlandse ploeg goud veroverde.

Bekijk een fotoverslag van beide huldigingen:


Lees ook:
>> Hockeysters prolongeren Olympische titel
>> Brons voor BMX'ster Laura Smulders