Arnhem,
12
augustus
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Hockeyers en zeilsters gehuldigd in HHH

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

LONDEN - In het Holland Heineken House London 2012 zijn gisteravond de laatste twee huldigingen gevierd. De zilveren plak van de Nederlandse hockeyers en de bronzen medaille van het zeilteam werden goed gevierd in een uitverkocht huis.

De hockeymannen werden toegejuicht door de duizenden Oranjefans. Net als de hockeydames gingen ook zij crowdsurfend door de zaal. Het team werd gelauwerd door André Bolhuis, voorzitter van NOC*NSF. Hij bedankte in zijn speech tevens de Oranjefans voor hun sportieve steun aan de Nederlandse sporters tijdens de Olympische Spelen.
Ook de bronzen zeilers Lobke Berkhout en Lisa Westerhof ontvingen met veel enthousiasme hun Holland Heineken House medaille. Zij werden gehuldigd door oud-Olympisch schaatskampioen Erben Wennemars, waarna ze op handen werden gedragen door de Oranjefans.

>> Lees meer op www.nocnsf.nl/london2012