Arnhem,
01
januari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Heuitink nieuwe bondscoach paradressuur

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ERMELO (KNHS) - Joyce Heuitink is de nieuwe bondscoach paradressuur. Dat heeft de hippische bond KNHS onlangs bekendgemaakt. Tijdens de Spelen in Londen was Heuitink trainer van Belgische para-dressuurruiters. De Arnhemse gaat per 1 januari fulltime bij de KNHS aan de slag. Het contract loopt tot en met de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016.

Joyce Heuitink (31) combineert goede communicatieve vaardigheden met internationale ervaring als trainer en is jurylid op Lichte Tour niveau. Onlangs maakte ze haar Grand Prix debuut met de bij de NRPS-goedgekeurde hengst Wup en kwam ze in het ZZ-licht uit met haar merrie Apart Dancer.

Joyce Heuitink is verder parttime werkzaam bij Anky Education Center waar ze verantwoordelijk is voor de module 'E-Learning en Online Training Feedback'. Wie haar gezicht niet kent, zal wellicht haar stemgeluid herkennen. Heuitink is ook paardensportverslaggever bij Eurosport. In 2001 was ze Rabo Talent van het Jaar dressuur. In die periode won ze acht medailles met Berkel I. Dancer op Europese jeugdkampioenschappen.