Arnhem,
13
augustus
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Grootse publiekshuldiging Olympic Team Netherlands in 's-Hertogenbosch

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

‘S-HERTOGENBOSCH - Op het Stationsplein in ’s-Hertogenbosch zijn vanmiddag de sporters van Olympic Team Netherlands op feestelijke wijze onthaald door het massaal toegestroomde publiek.

De Olympische sporters waren vanmorgen om 11.00 uur plaatselijke tijd met de hogesnelheidstrein van NS Hispeed vanuit Londen naar Nederland vertrokken. Via een tussenstop in Brussel kwamen zij rond 16.00 uur aan op het station van ’s-Hertogenbosch. Daar werden zij officieel welkom geheten door burgemeester Rombouts en president-directeur NS Bert Meerstadt.

Rond vijf voor half vijf betraden de medaillewinnaars het grote podium op het Stationsplein en maakten zij een ereronde. De andere sporters volgden. "Er staan mensen tot zover ik kan kijken", zei chef de mission Maurits Hendriks. "Als je dit ziet, met zoveel mensen die naar onze Olympische ploeg zijn komen kijken bij thuiskomst, dan zegt dat wel alles. Het is nu eerst tijd om te genieten, deze sporters moeten de kans krijgen dit op zich in te laten werken. Wat daarna komt, komt daarna. Ik vond de Spelen heel bijzonder, net als in Nederland is in Groot-Brittannië iedereen helemaal achter de ploeg gaan staan. Ze hadden prachtige stadions uitgekozen, op mooie plekken in Londen. Dat hebben ze heel goed gedaan, want dat bepaalt natuurlijk de sfeer van de Spelen.''

In de aanloop naar de huldiging traden Yes-R, Brace, Darryl en zangeres Krystl op. Ali B verzorgde een speciale rap en Nick en Simon gaven ter afsluiting een miniconcert voor het massaal toegestroomde publiek.

Het Welkom Thuis is tijdens de laatste drie Olympische Spelen een belangrijk onderdeel geworden van de Olympische beleving. Dit was de vierde keer dat Welkom Thuis wordt georganiseerd. Het begon op het NS-station van Zwolle (Turijn 2006) en ging via het Olympisch Stadion in Amsterdam (Beijing 2008) en de Grote Markt van Haarlem (Vancouver 2010) nu naar 's-Hertogenbosch.

Op dinsdag 14 augustus worden de medaillewinnaars gehuldigd door het kabinet en NOC*NSF.

Bekijk hieronder een slideshow van fotograaf Robert Aarts van Wlkom Thuis:>> Meer informatie over Olympic Team Netherlands en Paralympic Team Netherlands: www.nocnsf.nl.
>> Meer informatie over de Nederlandse Olympische historie: www.noc100.nl.