Arnhem,
14
januari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Griffioen wint Super Series-toernooi in Sydney

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ARNHEM – Rolstoeltennisster Jiske Griffioen heeft de Apia Sydney International Open op haar naam geschreven. Griffioen versloeg in de finale landgenote Aniek van Koot met 6-1, 6-0.

Van Koot had zich in de halve finale langs Marjolein Buis geknokt, met 5-7, 6-4, 6-3. Griffioen klopte in haar halve eindstrijd Sabine Ellerbrock, de nummer drie van de wereld, met 6-1 en 6-0. De finale in Sydney was de twintigste officiële ontmoeting tussen Griffioen (27) en Van Koot (22). Griffioen staat nu met 13-7 voor. Samen spelen ze ook nog de finale van het dubbeltoernooi.

Bij de mannen heeft Maikel Scheffers de finale bereikt. De Brabander, derde van de wereld, won in de halve finale van de nummer één van de wereld, Stéphane Houdet: 6-7 (6), 6-2 en 7-6 (3). In de finale neemt Scheffers het op tegen Shingo Kunieda, de nummer twee van de wereld.

De Apia Sydney International Open is een Super Series-toernooi, de hoogste categorie na de Grand Slams, en geldt voor de meeste toppers als laatste stop op weg naar de Australian Open.

>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl