Arnhem,
12
november
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Griffioen verliest finale Tennis Masters

MISSION VIEJO - Rolstoeltennisster Jiske Griffioen heeft in het Amerikaanse Mission Viejo de finale van de Wheelchair Tennis Masters verloren. In een spannende eindstrijd moest de 28-jarige Woerdense haar meerdere erkennen in de Japanse Yui Kamiji (6-7, 6-3, 4-6).

In de finale was het verschil tussen Griffioen, derde op de werendranglijst, en de Japanse nummer vier van de wereld minimaal. Na een lange, spannende strijd was het Kamiji die nipt beter was. Ook in de groepsfase stonden Griffioen en Kamiji tegenover elkaar. Toen wist de Nederlandse wel te winnen.

Het is voor het eerst in dat de titel tijdens de Wheelchair Tennis Masters niet door een Nederlandse is gewonnen. Het toernooi wordt sinds 1994 georganiseerd. Griffioen won het eindejaarstoernooi in 2012 en verdedigde in Californië haar titel. Achter de twee finalisten ging het brons naar de Nederlandse Marjolein Buis.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.