Arnhem,
25
januari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Griffioen en Van Koot winnen dubbelspel op Australian Open

ARNHEM (KNLTB) - Rolstoeltennissters Jiske Griffioen en Aniek van Koot hebben op de Australian Open het dubbelspel gewonnen. In de finale wonnen ze van Marjolein Buis en de Britse Lucy Shuker.

De als eerste geplaatste Griffioen en Van Koot waren met 6-4 en 6-3 te sterk voor de nummers twee van de plaatsingslijst. Voor Griffioen was het haar derde titel in de dubbel in Melbourne. Ze won het toernooi ook al in 2007 en 2008. De speelster uit Woerden verloor daarna de finale in 2009, 2010, 2011. Van Koot was voor de tweede keer de sterkste in het dubbeltoernooi op de Australian Open. Haar eerste zege dateerde uit 2010.

Aniek van Koot speelt zaterdag ook nog de finale van het enkelspel. Daarin komt ze uit tegen de Duitse Sabine Ellerbrock.

>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.