Arnhem,
19
juni
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Gouden volleyballer Bas van de Goor geeft spreekbeurt in kader van Olympic Day

ARNHEM - In de aanloop naar Olympic Day op zondag 23 juni, bezoeken deze week ruim zestig Olympiërs en Paralympiërs een of meerdere basisscholen om in totaal meer dan honderd spreekbeurten te geven.

Met deze spreekbeurten vertellen onder anderen Minke Booij, Femke Dekker, Kamiel Maase en Jeroen Straathof over hun ervaringen van de Olympische Spelen en leren de kinderen over de Olympische idealen en waarden. Oud-volleyballer Bas van de Goor, winnaar van Olympisch goud tijdens de Olympische Spelen Atlanta 1996, vertelde zijn verhaal op basisschool De Korenaar in Apeldoorn. Bekijk hieronder een filmpje over de spreekbeurt van Bas van de Goor:
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.