Arnhem,
03
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Gouden sensatie Michael Schoenmaker

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

LONDEN – Michael Schoenmaker heeft de 50 meter schoolslag (klasse SB3) gewonnen. De zwemmer uit Breda stond wel op het lijstje met medaillekandidaten, maar niet als dé grote favoriet. Toch klonk voor hem het Wilhelmus in het Aquatics Centre.

Schoenmaker lag halverwege op een derde plaats. Pas in de laatste 25 meter maakte hij het verschil met oud-wereldkampioen Miguel Luque en de Japanner Takayuki Suzuki. Die twee concurrenten moest hij in de series nog voorlaten, maar in de finale was Schoenmakers 50.00 seconden hen te machtig.

“Ik sta er een beetje perplex van”, stamelde de 29-jarige zwemmer. “Ik heb vaak gefantaseerd over hoe het zou zijn om zo’n medaille te winnen. Nou, het is heel anders. Je wilt lachen, je wilt huilen, maar het lukt allebei niet. Gewoon omdat je je nog niet beseft wat je gepresteerd hebt. Dat zal vast nog wel komen.”