Arnhem,
05
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Goud voor Kathrin Goeken en Kim van Dijk

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

LONDEN - Wielrenster Kathrin Goeken en pilote Kim van Dijk hebben op de tijdrit op de tandem goud gewonnen. Goeken en Van Dijk waren de snelste op het Paralympische circuit van Brands Hatch in 35:02.73. Met die tijd bleven ze de nummer twee, Gray en Thompson uit Australië, nipt voor.

Goeken en Van Dijk lagen na twee van de drie rondes nog ruim achter de snelste tijd. "We zijn gewoon blijven doen wat we deden", zei Van Dijk. "We hebben ons niet gek laten maken. Focussen op de belangrijke plekken, daar waar de anderen het kunnen laten liggen."

Het duo zette de achterstand om in een voorsprong en kon er niet over uit. "Geen woorden voor", zei Goeken. " Ongelooflijk", schreeuwde Van Dijk naar de fans. Ze hadden zichzelf wel medaillekansen toebedeeld, maar met de hoogste trede was nauwelijks rekening gehouden. "Maar we hebben het er wel naar gemaakt. We wisten een jaar geleden welk parcours we moesten rijden en hebben daarnaar gehandeld. We zijn lichter, sterker en ja, dat is gewoon genoeg", zei Van Dijk