Arnhem,
25
juli
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Goud voor judoka Lisa Müllenberg

UTRECHT - Lisa Müllenberg heeft op het European Youth Olympic Festival Utrecht 2013 Team NL vandaag het derde judogoud bezorgd.

De Maastrichtse versloeg in de finale van de klasse tot 63 kilogram de Hongaarse Szabina Gercsak. Amber Gersjes en Jilde Jager waren eerder dit toernooi al goed voor judogoud. Matthijs van Harten, Larissa van Krevel, Tornike Tsjkadoea en Frank de Wit wonnen brons.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.