Arnhem,
17
juli
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Goud voor judoka Hilde Jager op EYOF Utrecht 2013

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

UTRECHT - Judoka Hilde Jager uit Markelo heeft op het European Youth Olympic Festival Utrecht 2013 goud gewonnen in de klasse tot 57 kilogram. Jager won de finale tegen de Roemeense Stefania Adelina op ippon.

Larissa van Krevel veroverde het brons in de klasse tot 52 kilogram. De judoka uit Spijkenisse versloeg in haar laatste partij de Belgische Marine Baumans.

Lees meer op www.nocnsf.nl/utrecht2013