Arnhem,
04
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Goud voor De Koning op 50 vrij

LONDEN – Zwemster Mirjam de Koning heeft haar titel op de 50 meter vrije slag (S6) geprolongeerd. De Koning tikte aan in 34.77 en met die tijd haalde ze het goud binnen.

Die tijd was eveneens een evenaring van haar eigen wereldrecord. De Amerikaanse Arlen pakte het zilver en de Britse Simmonds het brons.

De Koning haalde eerder op de 100 meter rugslag al een bronzen medaille. In Beijing 2008 veroverde ze tweemaal brons en tweemaal zilver.

(Fotografie: Mathilde Dusol)
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.