Arnhem,
31
augustus
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Goud en wereldrecord voor Marc Evers

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

LONDEN - Zwemmer Marc Evers heeft goud gewonnen op de 100m rugslag tijdens de Paralympische Spelen London 2012. Marc Evers liet in de series met de een na snelste tijd al zien medaillekandidaat te zijn. In de finale bleef Evers de Brit Moores en de Chinees Au voor in een prachtig wereldrecord: 1:01.85.

Vol verbazing kwam Evers het bad uit. “Ongelofelijk. Ik kan er nog niet helemaal bij. Ik weet niet wat ik moet zeggen”, stamelde hij. “Ik wist dat het kon, maar... Ik had gezegd dat als ik een medaille zou winnen, mijn toernooi geslaagd was. En dat, als dat een góuden medaille was, mijn hele carrière geslaagd was. Maar ik stop nog niet hoor!”