Arnhem,
14
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Goud en twee keer zilver op WK zwemmen

MONTRÉAL – De Nederlandse gehandicaptenzwemploeg beleefde in Montréal een succesvolle tweede dag van de wereldkampioenschappen. Lisette Teunissen werd wereldkampioen op de 50 meter rugslag. Daarnaast was er zilver voor Lisa den Braber en Simon Boer op de 100 meter schoolslag.
Teunissen was de grote favoriet op de 50 meter rugslag in haar handicapklasse (S4). Vorig jaar won de 27-jarige zwemster op die afstand goud op de Paralympische Spelen. Ook in Montréal was ze een klasse apart. Ze tikte ruim twee seconden eerder aan dan de Braziliaanse Edenia Garcia, die zilver pakte. Het brons ging naar de Chinese Juan Bai.

Op de 100 meter schoolslag (klasse SB7) was er zilver voor de jonge Simon Boer. De 18-jarige zwemmer verbeterde met een tijd van 1:22.04 het Europees record op die afstand. Het goud ging naar de Australiër Blake Cochrane.

Ook in de finale van de 100 meter schoolslag (SB7) bij de dames ging het zilver naar Nederland. Lisa den Braber was de enige die in de buurt van de Russische wereldkampioene Ulyana Kuznetsova kon blijven, maar tikte net iets later aan. Vorig jaar won Den Braber op deze afstand nog brons op de Paralympische Spelen.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.