Arnhem,
22
januari
2020
|
16:00
Europe/Amsterdam

Gezondheid Esther Vergeer

Bij Esther Vergeer, chef de mission van TeamNL voor de aankomende Paralympische Spelen Tokyo 2020, is onlangs borstkanker geconstateerd.

Esther Vergeer (38): “Ik heb geen goed nieuws: er is bij mij borstkanker ontdekt. Dat betekent dat ik me de komende tijd zal moeten richten op de behandeling en genezing hiervan. Tegelijkertijd hoop ik op diverse fronten ook zoveel mogelijk ‘gewoon’ door te blijven werken. Alleen al omdat ik niet de hele dag bezig wil zijn met ziek zijn; ik hoop op die manier ook de nodige positieve energie te krijgen. Energie die ik juist nu goed kan gebruiken. Er zullen ongetwijfeld momenten zijn dat ik pas op de plaats moet maken en voor mijn gezondheid moet kiezen. Met de steun van mijn gezin, mijn familie en mijn collega’s bij de Foundation, NOC*NSF en het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, ben ik ervan overtuigd dat ik me hier doorheen sla.”

Maurits Hendriks, technisch directeur NOC*NSF: “Dit nieuws komt bij ons allemaal hard aan. Wij hebben Esther alle mogelijke steun toegezegd bij het traject dat zij nu in gaat. Wij kijken samen met haar hoe we met de inzet van goede ondersteuning en back-up de werkzaamheden gericht op de uitzending van TeamNL zo goed mogelijk voort kunnen zetten.”

Noot voor de redactie:

Esther is niet beschikbaar voor vragen en/of interviews over haar gezondheidssituatie. Ze doet nadrukkelijk een beroep op vertegenwoordigers van de media om dit de komende periode te respecteren, ook tijdens eventuele ‘reguliere’ persmomenten waar zij bij aanwezig zal zijn.