Arnhem,
29
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Geen titel

BAIE-COMEAU (CANADA) – Handbikester Laura de Vaan is tweede geworden op de tijdrit op de eerste dag van het paralympisch wereldkampioenschap wielrennen. In Baie-Comeau finishte de 33-jarige Nederlandse achter Andrea Eskau uit Duitsland. Het brons ging naar haar landgenote Dorothee Vieth.

De Vaan kon als enige in de buurt blijven van Eskau en hoefde op het heuvelachtige parcours maar 21 seconden toe te geven. De andere deelneemsters eindigden op meer dan een minuut van Eskau. Vorig jaar won de Duitse tijdens de Paralympische Spelen goud op de tijdrit en de wegwedstrijd. De Vaan was toen goed voor brons en zilver.

De andere Nederlandse handbikester, Jennette Jansen, eindigde met een vierde plaats net naast het podium. Komende zaterdag komen beide vrouwen nog in actie in de wegwedstrijd.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.