Arnhem,
14
mei
2018
|
20:43
Europe/Amsterdam

Fonds Gehandicaptensport en NOC*NSF opnieuw partners

Fonds Gehandicaptensport wordt geassocieerd lid van NOC*NSF

Samenvatting

Fonds Gehandicaptensport en NOC*NSF werken al jarenlang samen om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken. Deze samenwerking wordt nu verstevigd met een krachtig meerjarig partnerschap gericht op de sportparticipatie. Om de verbinding tussen NOC*NSF en Fonds Gehandicaptensport te bekrachtigen is op 14 mei 2018 het Fonds geassocieerd lid van NOC*NSF geworden.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF:

“Fonds Gehandicaptensport is voor ons een krachtige partner met jarenlange ervaring in het ondersteunen van stimuleringsprojecten gericht op de sportdeelname door mensen met een handicap. Ik heb er veel vertrouwen in dat zij een structurele bijdrage zullen leveren aan het verwezenlijken van onze gedeelde ambitie om sport voor mensen met een handicap altijd en overal mogelijk te maken. En dat doen wij dan met veel andere landelijke en lokale partners.”

Nike Boor, Directeur Fonds Gehandicaptensport:

"Sporten maakt je fysiek en mentaal sterker en daarmee ook kansrijker in het dagelijkse leven. Een handicap hoeft wat ons betreft geen barrière te zijn. De sportcommunity Uniek Sporten® maakt dichtbij huis sporten mogelijk. De samenwerking met een sterke partner als NOC*NSF is zeer waardevol. Samen met de regionale samenwerkingsverbanden en NOC*NSF, bundelen we de krachten en nemen "drempels" weg. Zo zorgen wij dat Uniek Sporten nog gerichter ingezet kan worden. Met als doel; een gelijkwaardige sportparticipatie en meer mogelijkheden voor sporters met een handicap. Omdat sporten met een handicap de normaalste zaak van de wereld moet zijn."

Sportdeelname mensen met een handicap en Uniek Sporten

NOC*NSF en Fonds Gehandicaptensport (FGS) zien de sportdeelname van gehandicapten helaas nog steeds achterblijven bij de rest van de Nederlandse bevolking. De sportcommunity Uniek Sporten® zal bij het inlopen van deze achterstand een centrale rol spelen.Uniek sporten is een online sport community voor aangepast sporten, gericht op het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Mensen met een handicap kunnen via Uniek Sporten geholpen worden een geschikte sport te vinden in eigen regio.