Arnhem,
23
februari
2017
|
15:34
Europe/Amsterdam

FILA kledingpartner TeamNL

Samenvatting

Het Koreaanse merk FILA gaat TeamNL in de volle breedte ondersteunen. In de langjarige samenwerkingsovereenkomst met NOC*NSF verbinden zij zich tot en met de Winterspelen van Beijing 2022 met TeamNL.

FILA gaat zowel de kleding voor de uitzendingen van de Nederlandse teams naar de Olympische en Paralympische Spelen verzorgen, als die van nationale teams van bonden die deel uitmaken van TeamNL en open staan voor samenwerking met FILA.

Het betreft dan eerst en vooral de zogenaamde ‘off court’ kleding pakketten.

FILA staat echter ook open om waar mogelijk de meer technische, ‘on court’ kleding van de TeamNL bonden te leveren.

Het bedrijf deed goede ervaringen op met de KNSB en het nationale schaatsteam en gelooft in de mentaliteit en de kracht van sport in Nederland.

De collectie die geleverd wordt betreft naast alle Olympische en Paralympische uitzendingen van TeamNL en de nationale delegaties van de deelnemende bonden ook grote nationale projecten als Olympic Moves en de Nationale Sportweek.

Doelstelling van FILA en NOC*NSF is om TeamNL een eenduidige en herkenbare uitstraling te geven. Dat past volledig in het groeimodel van de bonden en NOC*NSF om de zichtbaarheid van TeamNL verder te versterken.

Mr. Yoon, Chairman/CEO van FILA:
FILA is een bedrijf dat gelooft in de kracht van TeamNL. De wijze waarop Nederland de sport organiseert. Met een unieke basis voor talentgroei die ervoor zorgt dat een klein land bij de beste van de wereld thuis hoort, dwingt wereldwijd respect af.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF:
Met FILA hebben we een kledingpartner in huis die gelooft in de samenwerking die wij met bonden en het bedrijfsleven aangaan om gezamenlijk TeamNL te laten groeien en een duurzaam herkenbaar gezicht te geven. Zowel in Nederland als daarbuiten.

Bert van der Tuuk, CEO Sportconfex:
Sportconfex is sinds enkele jaren producent van FILA kleding. Onder meer het succes van de KNSB heeft FILA enthousiast gemaakt om ook NOC*NSF te gaan ondersteunen. Sportconfex is uitermate trots dat zij naast de KNSB de komende jaren ook de kleding van NOC*NSF voor onder andere de Olympische Zomer- en Winterspelen mag produceren onder het label van FILA.

Perscontact FILA:
Sportconfex Nederland
Berthold van Sleen
0592 404120
berthold@sportconfex.nl