|
02:00
Europe/Amsterdam

EYOF Utrecht dag 3: alle kleuren voor TeamNL

UTRECHT - Dag 3 van het European Youth Olympic Festival in Utrecht heeft EYOF Team Netherlands medailles in alle kleuren opgeleverd. Judoka Hilde Jager bezorgde de oranjeploeg het tweede goud van deze Spelen. De Markelose won in de klasse tot 57 kg in de finale van de Roemeense op ippon. Jager won de finale in de Jaarbeurs van de Roemeense Stefania Adelina op ippon.

Bekijk hier de reactie van Hilde Jager

Larissa van Krevel veroverde het brons in de klasse tot 52 kilogram. De judoka uit Spijkenisse versloeg in haar laatste partij de Belgische Marine Baumans, eveneens op ippon.

Bekijk hier de reactie van Larissa van Krevel

Zwemmen
Bij het zwemmen werden twee zilveren medailles geoogst. Marrit Steenbergen uit Oosterwolde werd in zwembad De Krommerijn tweede op de 100 meter vrij in een tijd van 57,81. Iris Tjonk uit Almelo klokte met 1:02.76 een Nederlands juniorenrecord op de 100 meter rugslag, eveneens goed voor de tweede plaats.

Bekijk hier de reactie van Marrit Steenbergen

Bekijk hier de reactie van Iris Tjonk

Peter Rothengatter ging op de 50 meter vrij in de zesde tijd naar de finale. Daarin werd hij vijfde in een persoonlijk record van 23.67.

Handbal
De handbalsters wisten vandaag ook hun derde wedstrijd te winnen en daarmee groepswinnaar te worden. In een mooie en spannende wedstrijd werd Duitsland met 23-28 verslagen. De handbalsters spelen nu donderdag om 20.00 uur de halve finale tegen Rusland.

Atletiek
Bij het atletiek vielen vandaag geen medailles voor de Nederlandse afvaardiging. Sabine Rutten kwalificeerde zich op Maarschalkerweerd als tweede voor de finale van de 1.500 meter, maar de Veenendaalse moest in de eindstrijd genoegen nemen met de zesde plaats.

Kim Rossen uit Wijchen eindigde eveneens als zesde, in de finale van de 400 meter. Haar tijd van 55.87 was een halve seconde van het brons. Tim Bluekens zat op dezelfde afstand nog dichter bij een plak, maar de Bennekommer werd op de meet nog net voorbijgestreefd. Zijn tijd van 49.32 was goed voor de vierde plaats.

Speerwerpster Emma Oosterwegel werd met een afstand van 42,80 meter uitgeschakeld voor de finale. Tasa Jiya won haar serie van de 200 meter in 24,74 en gaat als vierde naar de finale. Bij de jongens ging Jochem Dobber ging op dezelfde afstand in de zevende tijd (22,35) naar de eindstrijd. Beide finales zijn vrijdag.

Tennis
Tennissters Liza Lebedzeva en Kimberley van Rijn hebben hun tweede wedstrijd in het dubbelspel gewonnen. Het Nederlandse duo won op sportpark Den Hommel met 6-2 en 6-3 van de als derde geplaatste Bulgaru/Minka uit Bulgarije en plaatsen zich voor de halve finales.

Turnen
Nederland eindigde als negende in de teamwedstrijd. Twee Nederlandse turnsters behaalden een finale in de meerkamp: Eythora Thorsdottir uit Poortugaal plaatste zich als veertiende met 52,350 pt. De Waalwijkse Dana de Groot ging als 25ste naar de meerkampfinale met 49,750 punten. Twee Nederlandse turnsters plaatsten zich bovendien voor de toestelfinales Eythora Thorsdottir werd vijfde op balk, de Arnhemse Mara Titarsolej werd zesde op vloer.

Volleybal
Beide volleybalteams kwamen vandaag niet tot winst. Servië versloeg het Nederlandse meisjesteam met 0-3 (15-25, 20-25, 18-25). De jongens moesten met 3-1 hun meerdere erkennen in Finland.

Basketbal
De basketbaljongens verloren hun derde groepsduel. Polen was met 53-41 te sterk. Ook de meiden gingen onderuit. Tsjechië won in een spannende partij met 63-77.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.