|
02:00
Europe/Amsterdam

EYOF Utrecht 2013 dag 4: opnieuw goud, zilver, brons voor TeamNL

UTRECHT - Op de vierde dag van EYOF Utrecht 2013 leverde TeamNL net als de vorige twee dagen vier medailles af. Het totaal is daarmee op 13 gekomen. Nu al vier meer dan twee jaar eerder in Trabzon bij de EYOF 2011. Lisa Müllenberg veroverde vandaag de derde gouden medaille voor Nederland. Zilver was er voor de wegrenner Pascal Eenkhoorn. Benthe König en Frank de Wit zorgden voor de twee bronzen medailles, respectievelijk bij het kogelstoten en judo -81 kg.

Overzicht van de prestaties per sport op dag 4:

Judo
Lisa Müllenberg heeft TeamNL vandaag het derde judogoud bezorgd. De Maastrichtse versloeg in de finale van de klasse tot 63 kilogram de Hongaarse Szabina Gercsak.

Bekijk hier de reactie van Lisa Müllenberg

Bij de jongens pakte Frank de Wit uit Heemskerk brons in de klasse tot 81 kilogram, daarmee het totaal aantal judomedailles tijdens dit toernooi op zeven brengend. Frank de Wit versloeg in zijn laatste partij de Sloveen Gregor Kocmut.

Bekijk hier de reactie van Frank de Wit

Jasmijn Lesterhuis (-70 kg) reikte tot aan de kwartfinale, waarin ze verloor van de Duitse Giovanna Scoccimarro. In de herkansing legde de inwoonster van Heiloo het af tegen de Russische Aleksandra Gimaletdinova. Jim Heijman (Nieuwerkerk aan den IJssel, -73 kg) verloor al in de eerste ronde van de Serviër Nemanja Majdov.

Wielrennen
Pascal Eenkhoorn (Genemuiden) pakte bij de wegwedstrijd voor jongens het zilver. Hij finishte op een paar meter achter de winnaar, Leo Appelt uit Duitsland. Bram Welten (Moergestel) en Tim van der Poel (Bergschenhoek) eindigen respectievelijk als 7e en 19e.
De wegwedstrijd bij de meisjes leverde voor Nederland geen medailles op. Maaike Boogaard (uit Zwaag) kwam tot een achtste plaats. Kylie Waterreus (uit Ulestraten) werd dertiende, de Heerenveense Aafke Soet 66ste.

Atletiek
Benthe König (Velp) zorgde bij het kogelstoten met haar brons voor de derde Atletiek medaille. Ze stootte 15.23 m, een dik persoonlijk record.

Bij het discuswerpen werd Rody de Wolff (Sint Nicolaasga) vijfde met een worp van 52.96 meter. Linda Hurkmans (Tuitjenhorn) eindigde bij het hoogspringen op de twaalfde plaats met een sprong van 1.64 meter. In de finale 100 meter horden meisjes liep Maayke Tjin-a-Lim (Den Haag) een tijd van 14.18 sec. Daarmee eindigde zij als twaalfde. Het Nederlandse 4 x 100 meter meisjes team kwam als eerste in hun serie over de finish en plaatste zich voor de finale (vrijdag 19 juli om 16.40 uur) in een tijd van 47.18 sec. De Nederlandse jongens gingen als snelsten naar de finale in een tijd van 42.19 seconden. Deze atletiekdag werd door speerwerper Kylian Dokter (Spijkenisse) voor Nederland besloten met een worp van 62,37. Een persoonlijk record en goed voor de vijfde plek.

Volleybal
De volleybalmeisjes verloren vanavond de halve finale van Servië, met 3-1. Vrijdagochtend 09.00 uur spelen ze tegen Duitsland om het brons. In de strijd om de plaatsen 5 tot en met 8 verloren de volleybaljongens met 3-1 van Frankrijk. Nederland speelt morgen om 11.15 uur tegen België om plaats 7 en 8.

Handbal
De handbalsters waren vanavond in de halve finale niet opgewassen tegen Rusland: 21-38. Morgenmiddag om 14.30 uur spelen ze tegen Duitsland om het brons. De jongenshandbalploeg verloor van Duitsland in hun eerste wedstrijd om de 5e t/m 8e plaats. Vrijdag 19 juli spelen zij om 10 uur voor de zevende plek.

Basketbal
De basketbaljongens speelden vandaag hun eerste wedstrijd om de plaatsen 5 tot en met 8. Daarin was Frankrijk met 29-60 te sterk. De basketballers spelen morgenochtend om 08.30 uur om plaats 7 en 8. De meisjes basketbalploeg wist wel te winnen. België werd met 48 tegen 39 verslagen. Dit team gaat vrijdag strijden om de vijfde plaats.

Turnen
Frank Rijken werd in de individuele meerkampfinale achtste. De turner uit Oostvoorne zette een totaalscore neer van 80.85.

Bij de meisjes eindigde Eythora Thorsdottir in de individuele meerkampfinale op de negende plaats. De Poortugaalse haalde een puntentotaal van 52.95. Bekijk hier haar oefeningen op balk en brug.

De Waalwijkse Dana de Groot eindigde met 50.6 punten op de 16de plaats. Bekijk hier haar oefeningen op balk en brug.

Tennis
De Nederlandse tennismeisjes Liza Lebedzeva (uit Apeldoorn) en Kimberley van Rijn (uit Alphen aan den Rijn) slaagden er net niet in om de halve finale van het dubbeltoernooi te bereiken. Het Nederlandse duo legde het in de kwartfinale in een lange en spannende derde set nipt af tegen het als achtste geplaatste Wit-Russische duo Kroesjkova / Nikolajev: 4-6, 6-1, 8-10.

Zwemmen
Twee halve finales vandaag. Rafaella van Nee (Amsterdam) zwom zich met een zevende tijd (1:13.29) in finale. Deze vindt vrijdag 19 juli plaats tussen 17 en 19 uur. Ben Schwietert zwom met 53.26 de tiende tijd en plaatste zich daarmee niet voor de finale.

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.