Arnhem,
01
april
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

EY en Rabobank pakken uit

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

Afgelopen week is er op 3 CTO’s ( Papendal, Amsterdam en Heerenveen) een (lange)dag geweest waar topsporters hun aangifte 2013 konden doornemen met een medewerkster van EY op basis van al ingevulde gegevens (met behulp van DigiD, dan vult de belastingdienst alles al in wat bekend is, bv de opgaven van het Fonds over je inkomen in 2013, maar ook saldo’s van bank- en spaarrekeningen).

Daarnaast gaf EY adviezen over de fiscus en de inkomsten/ uitgaven uit topsportbeoefening op basis van de persoonlijke situatie. 36 sporters hebben met EY of de aangifte doorgenomen of een advies gesprek gevoerd. Vaak is dit samengenomen tot 1 gesprek van een uur.

De Rabobank gaf in een half uur informatie over financiële planning voor nu en voor je toekomst. De dagelijkse bankzaken maar ook aan het kopen van een woning, het afsluiten van een krediet en sparen voor de toekomst. Andere belangrijke kwesties als de topsportreisverzekering, de gevolgen bij arbeidsongeschiktheid en overlijden, en inzicht krijgen in het pensioen stonden centraal.

22 sporters hebben hier gebruik van gemaakt en zijn enthousiast met de informatie die ze gekregen hebben, in totaal hebben 41 sporters gebruik van de mogelijkheid gemaakt!