Arnhem,
18
november
2014
|
12:46
Europe/Amsterdam

European Games TeamNL Baku 2015 uitgebreid met twee sporters

European Games TeamNL Baku 2015 is vandaag uitgebreid met twee sporters: kanovaarster Eef Haaze en worstelaarster Jessica Blaszka. Nederland heeft nu voor de Europese Spelen van volgend jaar gekwalificeerden in drie takken van sport. Eerder maakte het organisatiecomité van Baku 2015 al de kwalificatie van het 3x3 vrouwenbasketbalteam bekend.

Eef Haaze verdiende een ticket voor Baku 2015 door in juli op het Europees kampioenschap kajak sprint in het Duitse Brandenburg twaalfde te worden op het onderdeel K1 5000 meter. Daarmee voldeed zij precies aan de kwalificatie-eisen van NOC*NSF. Het Europees kampioenschap worstelen 2015 is geïntegreerd in de Europese Spelen Baku 2015. Nederland heeft daarvoor een quotumplaats (deelnemer, niet op naam) toegewezen gekregen. Jessica Blaszka vult die plaats in en komt volgend jaar in actie bij het worstelen vrije stijl, in de klasse tot 48 kilogram.

De Europese Spelen Baku 2015 worden volgend jaar voor het eerst gehouden, van 12 tot en met 28 juni in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku. Meer dan zesduizend sporters uit heel Europa gaan zeventien dagen lang de strijd met elkaar aan in twintig takken van sport.

Lees meer over Baku 2015 op www.nocnsf.nl/baku2015

Boilerplate

NOC*NSF - We winnen veel met sport Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect. Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.