Arnhem,
27
november
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Esther Vergeer adviseur van NOC*NSF, Paralympic TeamNL Sochi 2014 weer gegroeid

100 dagen tot Paralympische Spelen Sochi 2014

AMSTERDAM – Oud-rolstoeltennisster Esther Vergeer gaat NOC*NSF adviseren bij het naar een hoger niveau tillen van de Paralympische sport in Nederland en Paralympic TeamNL is sinds vandaag uitgebreid met twee sporters. Dat waren de belangrijkste uitkomsten van een persbijeenkomst van NOC*NSF, vanmiddag in het Olympisch Stadion.

In het Olympisch Stadion gaf chef de mission van Paralympic TeamNL André Cats, in het bijzijn van de gekwalificeerde zitskiër Kees-Jan van der Klooster, eerst een update over de voorbereidingen van TeamNL richting Sochi 2014. Cats maakte onder meer bekend dat het team sinds vandaag officieel is gegroeid van vier naar zes sporters.

Door hun prestaties vorige week tijdens de Europa Cup-wedstrijd in Landgraaf, zijn snowboarders Chris Vos (15) en Lisa Bunschoten (18) nu ook gekwalificeerd. Chris Vos werd daar vierde, Lisa Bunschoten derde. Daarmee voegen zij zich bij snowboardster Bibian Mentel en alpineskiërs Kees-Jan van der Klooster, Anna Jochemsen en Bart Verbruggen. Cats prees de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV), die er in geslaagd is om voor deze editie van de Paralympische Winterspelen met een flink aantal sporters te komen, tegenover één vier jaar geleden (Kees-Jan van der Klooster). Paralympic TeamNL kan de komende weken overigens nog verder groeien.

Esther Vergeer maakte daarna officieel bekend een samenwerking te zijn aangegaan met NOC*NSF. “Met de Spelen in Londen hebben we laten zien dat Paralympisch een op zichzelf staand, sterk ‘merk’ is”, aldus Vergeer, die in Londen met twee gouden medailles afscheid nam van de wedstrijdsport. “En dat moeten we zien vol te houden. Op onze eigen benen staan en tegelijkertijd waar het kan samenwerken met de Olympische tak binnen NOC*NSF. Het is belangrijk dat we laten zien hoe sterk we zijn, waar we voor staan, hoe we onze doelen bereiken en met wie we dat gaan doen. We hebben daarbij de steun nodig van vele partijen. En dat is dan ook waar ik me de komende tijd hard voor ga maken. Bedrijven enthousiasmeren voor onze sport. De atleet, de sport en de prestaties mogen gezien worden en er mag mee gepronkt worden. We winnen ook veel met Paralympische sport, dat weet iedereen.”

Daarnaast gaat Vergeer een rol spelen naar de sporters die op weg zijn naar Paralympische Spelen in Rio. “In de komende jaren mag ik mijn ervaringen als ex-sporter gaan delen met de toekomstige toppers. Topsporters die een ambitie hebben om in 2016, in Rio de Janeiro, het beste van zichzelf te laten zien en daarmee een medaille te winnen op het hoogst haalbare sportpodium. Dat vind ik ook hartstikke leuk om te doen.”

>> Volg alles over Paralympic TeamNL op www.paralympisch.nl
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.