Arnhem,
12
oktober
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

EJOF Utrecht 2013: Edith Bosch ambassadeur, opening in Stadion Galgenwaard

UTRECHT - Edith Bosch is vandaag gepresenteerd als ambassadeur van het Europees Jeugd Olympisch Festival Utrecht 2013. De judoka nam vier maal deel aan de Olympische Spelen en won daarbij één keer zilver en twee keer brons, waarvan de laatste bronzen medaille tijdens de Spelen Londen 2012.

In 1995 nam Edith Bosch zelf deel aan het EJOF het Engelse Bath. Dat kan zij zich nog levendig herinneren. “Mijn deelname aan het EJOF was een belangrijk moment in mijn sportcarrière. In Bath maakte ik kennis met het Olympische gevoel en dat motiveerde mij enorm. Ik kijk uit naar het EJOF in Utrecht en ga vol enthousiasme de boodschap ‘Celebrate talent’ verspreiden.”

Olympisch Vuur in Stadion Galgenwaard
Het EJOF Utrecht 2013 is een evenement met Olympische tradities. Zo is er ook een officiële gezamenlijke openingsceremonie. Deze vindt op 14 juli 2013 plaats in Stadion Galgenwaard. Oud-zwemmer Pieter van den Hoogenband, toernooidirecteur van het EJOF Utrecht 2013, is enthousiast: “Stadion Galgenwaard heeft de allure die een Olympisch evenement als het EJOF verdient. We gaan er alles aan doen om het stadion tot de nok toe gevuld te krijgen. Met al het enthousiasme dat ik in Utrecht en in mijn eigen omgeving ervaar, kijk ik met veel plezier uit naar het moment waarop het Olympisch Vuur wordt ontstoken in de Galgenwaard.”

>> Lees meer over het EJOF op www.nocnsf.nl/utrecht2013.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.