Arnhem,
10
oktober
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

EJOF Utrecht 2013 brengt Nederlandse jeugd in beweging

UTRECHT - In aanwezigheid van haar partners en betrokkenen geeft EJOF Utrecht 2013 op vrijdag 12 oktober aanstaande het officiële startsein voor de Achmea High Five Challenge. Deze Challenge is het complete programma van (inter)actieve side events voor, tijdens en na het European Youth Olympic Festival 2013 in Utrecht. Het programma moet zorgen voor een sociaal maatschappelijke spin-off van het EJOF, dat in juli 2013 in Utrecht plaats vindt.

Vooruitlopend op het EJOF Utrecht 2013 wil de organisatie met de Achmea High Five Challenge alle jongeren de kans geven kennis te maken met sport en hun eigen talenten, met als doel dat ze ook na het EJOF Utrecht 2013 aan het sporten blijven. Zo streven EJOF Utrecht 2013 en Achmea, als official partner, naar een blijvend effect van het festival. Op 12 oktober geven beide partijen onder leiding van toernooidirecteur Pieter van den Hoogenband daarom gezamenlijk het startsein voor de Achmea High Five Challenge.

EJOF Utrecht 2013
Op 14 juli 2013 wordt in Utrecht het Olympisch vuur ontstoken voor het EJOF. Tot en met 19 juli gaan 2700 sporters tussen dertien en achttien jaar uit 49 Europese landen in negen sporten de strijd met elkaar aan. Voor topsporttalent vormt dit evenement vaak het voorportaal van de Olympische Spelen. Daarnaast is het festival een grote inspiratiebron voor jongeren. Het biedt jong talent een podium om te schitteren op sportief, cultureel of educatief gebied. De organisatie van het EJOF Utrecht 2013 draagt bij aan de doelstellingen van het Olympisch Plan 2028 om met de kracht van sport en inspirerende werking van sportevenementen heel Nederland op Olympisch niveau te brengen.

High Five!
Het motto van de Achmea High Five Challenge is: high five! De high five is het universele gebaar voor vriendschap, sport en sportiviteit. Het EJOF Utrecht 2013 wil alle kinderen in Nederland uitdagen om mee te doen. Tijdens de bijeenkomst op 12 oktober wordt het startsein gegeven en krijgen 70 scholieren uit de nabije omgeving als eerste de kans om direct mee te doen aan de Urban Tour, één van de onderdelen van het programma. De Urban Tour is een rondreizend evenement waar kinderen in teams de straatvarianten van de EJOF-sporten kunnen beoefenen.

Voor meer informatie over het EJOF Utrecht 2013 en de Achmea High Five Challenge, kijk op www.utrecht2013.com. Voor vragen over de bijeenkomst op 12 oktober, mail naar info@utrecht2013.com.

>> Lees meer over het EJOF op www.nocnsf.nl/ejof
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.