Arnhem,
28
mei
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Eerste sporters European Youth Olympic Festival

ARNHEM - Zowel de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond als de Judo Bond Nederland hebben hun selectie voorgedragen voor deelname aan het EYOF, dat deze zomer in Utrecht plaats vindt. NOC*NSF heeft de voordracht gehonoreerd. Dit betekent dat chef de mission Marjan Olyslager de eerste EYOF-sporters in haar team kan verwelkomen.

De volgende sporters zijn zeker van hun deelname:

Tennis
Liza Lebedzeva (Apeldoorn), meisjes single en meisjesdubbel
Kimberley van Rijn (Alphen aan den Rijn), meisjes single en meisjesdubbel
Tom Moonen (Nieuwerkerk ad IJssel), jongens single en jongensdubbel
Bart Stevens (Waalwijk), jongens single en jongensdubbel

Judo
Amber Gersjes (Tilburg), meisjes -44kg
Kim Akker (Den Helder), meisjes -48kg
Larissa van Krevel (Spijkenisse) meisjes -52kg
Hilde Jager (Markelo), meisjes -57kg
Lisa Müllenberg (Maastricht), meisjes -63kg
Jasmijn Lesterhuis (Heiloo), meisjes -70kg
Matthijs van Harten (Rotterdam), jongens -50kg
Tornike Tsjkadoea (Amstelveen), jongens -55kg
Jim Heijman (Nieuwerkerk ad IJssel), jongens -73kg
Frank de Wit (Heemskerk), jongens -81kg
Jur Spijkers (Tilburg), jongens +90kg

De tennissers zijn gekwalificeerd op basis van hun plaats op de KNLTB jeugdranglijst. De nummers 1 en 2 van deze ranglijst hebben zich gekwalificeerd voor het EYOF Utrecht 2013.
De selectie van de judoka’s is gebaseerd op hun prestaties bij eerdere internationale evenementen. Dit betrof enkele open toernooien, maar ook de European Cups van Berlijn en Teplice en de Masters in Bremen (jongens) en het toernooi in Erfurt (meisjes).

Over EYOF Utrecht 2013
Op 14 juli 2013 wordt in Utrecht het Olympisch Vuur ontstoken voor het European Youth Olympic Festival (EYOF). Tot en met 19 juli gaan 2.300 talentvolle sporters van 13 tot en met 18 jaar de strijd met elkaar aan. Het tweejaarlijkse sportevenement biedt de Olympische helden van de toekomst een podium om te schitteren. Compleet met alle Olympische tradities zoals de Olympische vlam, een openings- en sluitingsceremonie en een Olympisch dorp. De sporters gaan de strijd om het goud aan in negen sporten: atletiek, basketbal, handbal, judo, tennis, turnen, volleybal, wielrennen en zwemmen.

Voor meer informatie:
>> www.nocnsf.nl/utrecht2013
>> www.utrecht2013.com
>> www.knltb.nl
>> www.jbn.nl
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.