Arnhem,
02
maart
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Eerste leden Paralympic TeamNL vertrokken naar Sochi

DÜSSELDORF - Vanaf vliegveld Düsseldorf zijn vanochtend om 10.40 uur de eerste sporters van Paralympic TeamNL naar de Paralympische Spelen Sochi 2014 vertrokken.

Alpineskiërs Kees-Jan van der Klooster, Anna Jochemsen, Bart Verbruggen, de bondscoach van de Nederlandse selectie aangepast alpineskiën Falco Teitsma, en een aantal begeleiders, waaronder technisch directeur van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) Wopke de Vegt, vlogen vanmorgen via Moskou naar Sochi.

Ook Rita van Driel, lid van de Governing Board van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) en programmamanager gehandicaptensport bij NOC*NSF, was aan boord. Chef de mission Paralympic TeamNL André Cats is al in Sochi. Donderdag 6 maart vertrekken de andere leden van Paralympic TeamNL: vier snowboarders en een aantal coaches en begeleiders.

De Paralympische Spelen Sochi 2014 zijn van 7 tot en met 16 maart. Alles over TeamNL is te volgen via www.paralympisch.nl.

Bekijk hier een video van het vertrek:
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.