Arnhem,
09
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Dubbeltitel US Open voor Van Koot en Griffioen

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

NEW YORK - Rolstoeltennissters Aniek van Koot en Jiske Griffioen hebben in New York de US Open gewonnen. In de finale van het Grand Slamtoernooi waren de Nederlandse dames met 6-3, 6-4 te sterk voor Sabine Ellerbrock (Duitsland) en de Japanse Yui Kamiji.

Voor Van Koot en Griffioen betekent de overwinning in New York dat zij dit jaar alle Grand Slamtoernooien hebben gewonnen. Ook op de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon ging de damesdubbeltitel naar het Nederlandse koppel. Daarmee hebben ze het zogenaamde 'Grand Slam' voltooid.

Van Koot (23) heeft in New York nog kans op de 'dubbel'. Komende nacht speelt de nummer 2 van de wereld de enkelspelfinale tegen wereldranglijstaanvoerster Ellerbrock. De wedstrijd staat gepland als derde partij op baan 11.