Arnhem,
21
november
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Dubbelman voorzitter autosportfederatie

ZOETERWOUDE (ANP) - De Nederlandse autosportfederatie KNAF heeft een nieuwe voorzitter. Huub Dubbelman volgt Arie Ruitenbeek op, die bijna 12 jaar aan het hoofd stond van de bond, die 7000 actieve autosporters vertegenwoordigt. Ook Bart van Thienen heeft het dagelijks bestuur verlaten. Hans Hugenholtz is zijn opvolger, aldus de KNAF woensdag.

Ruitenbeek prees bij zijn afscheid de positie van Nederland in de internationale autosport. "De sport bloeit ondanks de economische recessie als nooit tevoren. Nederlandse coureurs beleven successen in heel diverse takken van de autosport. In karting, in de Dakar Rally, de toerwagens, rally’s en we lijken ook weer heel dicht bij een Nederlandse formule 1-deelname'', zei hij, verwijzend naar Giedo van der Garde en Robin Frijns.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.