Erzurum,
15
februari
2017
|
21:02
Europe/Amsterdam

Drie sporters NOC*NSF Talent Team blikken terug op drie dagen EYOF

Samenvatting

Na drie dagen sporten op het European Youth Olympic Festival (EYOF) blikken drie sporters van het NOC*NSF Talent Team Erzurum 2017 terug op drie dagen EYOF, hun prestaties en de beleving van het evenement.

Kunstrijden
Voor Sam Jansen zitten de wedstrijden erop. De 15-jarige kunstrijdster uit Nootdorp reed - na de korte kür van maandag - vandaag de lange kür, waarbij ze drie keer ten val kwam. "Deze wedstrijden waren haar eerste internationale wedstrijden ooit", zei coach Jerome Blanchard. "Drie keer vallen is haar nog nooit eerder gebeurd. Dit is een goede ervaring voor haar. Tot nu toe gingen wedstrijden haar makkelijk af, ze weet nu dat het niet altijd zo gaat. Sam is een talent, ik maak me geen zorgen over de toekomst."

Sam Jansen, die maandag tiende werd op de korte kür en vandaag zestiende: "Er zaten vandaag veel mensen op de tribune, daardoor was ik wel een beetje afgeleid. Voor de lange kür moet ik aan mijn conditie werken, zodat ik die makkelijker uit kan rijden. Door de hoogte waar we zijn, kon ik moeilijk ademhalen. Over de korte kür ben ik wel heel tevreden." De komende dagen gaat ze nog in de schaatshal in Erzurum trainen voor het NK, waar ze volgende week aan deelneemt. En nog een paar dagen het EYOF beleven. "Het is samen met de shorttracksters heel gezellig op de kamer. En ik vind het heel leuk om een keer bij andere sporten te kunnen kijken."

Alpineskiën
Alpineskiesters Noa Blok en Roxy van der Haas hebben na de reuzenslalom (maandag) en slalom (vandaag) hun belangrijkste wedstrijden ook achter de rug. Vrijdag is nog de mixed parallel teamwedstrijd. Noa Blok (uit De Lier): "De reuzenslalom ging heel goed. Vandaag op de slalom heb ik niet mijn niveau kunnen halen. Het inskiën ging vrij goed, maar in de tweede run maakte ik veel fouten. De ervaring van het EYOF is wel heel leuk, het is een tof evenement. Mooi hoe alles hier georganiseerd is. Ik wist helemaal niet dat je hier in in Turkije kon skiën. Wat dit evenement ook bijzonder maakt, is dat ik een keer tegen alleen mijn leeftijdgenoten kan skiën, dat gebeurt normaal niet."

Roxy van der Haas (uit Westknollendam): "Eigenlijk gingen allebei mijn wedstrijden niet top. Ik heb op de reuzenslalom wel mijn punten verbeterd, maar ik ben niet blij met hoe ik geskied heb. Dit waren niet helemaal mijn dagen. Wel superleuk om dit evenement mee te maken. Iedereen loopt in dezelfde kleren, we zijn een echt team, in plaats van aparte groepjes." Voor de jongens staat morgen de slalom op het programma.

Shorttrack
De shorttrackers begonnen vandaag aan hun toernooi. De eerste afstand was de 1500 meter. Zowel de jongens (Hugo Bosma en Melle van 't Wout) als de meisjes (Georgie Dalrymple en Sara van Zuijlen) bereikten de halve finale. Hugo Bosma (uit Engelen) ging uiteindelijk door naar de B-finale, die hij op knappe wijze won, terwijl Melle van 't Wout (uit Almere) ten val kwam in zijn halve finale. Sara van Zuijlen (uit Rijswijk) en Georgie Dalrymple (uit Den Haag) kwamen ook in de B-finale terecht. Sara werd daarin derde, Georgie werd gediskwalificeerd. Morgen staat voor alle shorttrackers de 500 meter op het programma.

Curling
Het curlingteam speelde vandaag zijn tweede en derde groepswedstrijd. Na de eerdere overwinning op Rusland, werd nu in de ochtend nipt verloren van Turkije (7-8). In de namiddag was Slovenië de tegenstander. Ook die wedstrijd ging verloren (met 3-6), waardoor de wedstrijd van morgen tegen Noorwegen beslissend wordt voor een plaats in de halve finale.

Volg het nieuws over en de uitslagen van het EYOF Erzurum 2017 via www.nocnsf.nl/erzurum2017