Arnhem,
26
maart
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Drie nationale records bankdrukkers

ALKMAAR - De Nederlandse bankdrukkers met een beperking hebben goed gepresteerd op het Nederlands kampioenschap in Alkmaar. Drie van de vier atleten kwamen zondag tot een Nederlands record.

Robbert-Jan Melissant drukte in de klasse tot 107 kg in zijn derde beurt een gewicht van 100 kilogram. Melaica Tuinfort (+86 kg) kwam in haar tweede poging tot 115 kg, waarna ze een misbeurt produceerde van 117,5 kg. Toninho Norden (-97 kg) begon verrassend met een misbeurt op 130 kg. Daarna herstelde hij zich op dit gewicht en sloot af met een mooie beurt van 133 kg.

Patrique Dankers (klasse -88 kg) drukte soepel 170 kg en daarna ook 175 kg. De Brabander, die vorige maand nog het wereldrecord aanscherpte tot 180 kg, besloot zich hierna te sparen en liet de derde beurt aan zich voorbij gaan.

De atleten met beperking waren ingeschreven vanuit NKV Atlas. Ze werden tijdens de goed georganiseerde wedstrijd bij sportschool SSS Alkmaar ingedeeld bij atleten zonder beperking. "Het was prettig dat het gemixt was," blikte bondscoach Martin Verdiesen terug. "Dat er bij de atleten met beperking telkens een aanschuifbank bijgezet moest worden, was niet storend. Veel van de valide atleten drukten met een zogenoemd bankdrukshirt, de atleten met beperking mogen dit niet."

Alle deelnemers met een beperking kunnen met een goed gevoel terugkijken op het NK. Tuinfort, Dankers en Norden gaan zich nu voorbereiden op het Europees kampioenschap, dat in mei plaatsvindt in het Russische Alexin.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.