Arnhem,
05
maart
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Drie kwalificaties voor Paralympische Winterspelen Sochi

ARNHEM - De eerste kwalificaties bij het skiën voor de Paralympische Spelen van Sochi 2014 zijn bevestigd. Kees-Jan van der Klooster, Bart Verbruggen en Anna Jochemsen hebben zich verzekerd van een startbewijs.

De 35-jarige zitskiër Van der Klooster behaalde tijdens het eerste kwalificatiemoment dit jaar op het wereldkampioenschap in La Molina (Spanje) op de afdaling (downhill) een zesde plaats. De 23-jarige Verbruggen behaalde op de afdaling staand een vierde plaats.

Beide sporters hebben zich met deze prestatie rechtstreeks gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen van Sochi 2014.

De Wageningse alpineskiester Jochemsen, die al een nominatie op zak had voor de slalom, wist deze om te zetten naar een kwalificatie op dit onderdeel. De 27-jarige Jochemsen behaalde op het WK in Spanje de zevende plaats.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.