Arnhem,
10
augustus
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Dressuuruiters gehuldigd in Holland Heineken House

LONDEN (ANP) - De Nederlandse dressuurruiters zijn donderdagavond in het Holland Heineken House gehuldigd voor hun prestaties op de Olympische Spelen. De equipe veroverde dinsdag in de landenwedstrijd brons, waarna donderdag Adelinde Cornelissen in het individuele toernooi zilver pakte.

Behalve Cornelissen maakten ook Edward Gal en Anky van Grunsven deel uit van de ploeg. Het trio werd gehuldigd door oud-olympisch volleybalkampioen Bas van de Goor. Naast twee huldigingen vonden er ook twee spetterende optredens van plaats van Guus Meeuwis en DJ Armin van Buuren.

Bekijk hier een fotoverslag van de huldiging:Lees ook:
>> Zilver op dressuur voor Adelinde Cornelissen
>> Brons voor dressuurploeg in landenwedstrijd
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.