Arnhem,
21
januari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Dinand Woesthoff schrijft huldigingslied Olympische sporters

ARNHEM - Het Holland Heineken House brengt voor de komende winterspelen in Sochi een speciale theme song; tijdens de huldigingen van de Olympische Sporters in Sochi zal het nummer ‘Legendary Lane’ ten gehore worden gebracht. Zanger Dinand Woesthoff heeft het nummer op verzoek van Heineken en NOC-NSF geschreven. Met de theme song wil het Holland Heineken House van de huldigingen nog meer een belevenis maken voor de sporter en supporter.

Dinand Woesthoff: "Toen ik in december werd benaderd met het verzoek om een nummer te schrijven voor de huldiging van de Olympische Sporters, vond ik dat bijzonder. Ik heb veel bewondering voor topsporters die zoveel op het spel zetten voor dat ene ultieme moment waarop het moet gebeuren. Dit is mijn vertaling ervan."

Het was de bedoeling dat ‘Legendary Lane’ voor het eerst in het Holland Heineken House ten gehore zou worden gebracht tijdens de huldigingen. Door een fout van de platenmaatschappij lekte het nummer echter eerder uit. De fout is hersteld. De theme song wordt deze week versneld uitgebracht in iTunes en is hier alvast te beluisteren.

>> Lees meer over de Spelen in Sochi op www.nocnsf.nl/sochi2014
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.