Arnhem, Den Haag,
13
juli
2016
|
11:23
Europe/Amsterdam

Dichterbij de Olympische helden via @TeamNLtweets

Samenvatting

De Olympische en Paralympische Spelen van Rio komen steeds dichterbij. #TeamNL wordt vanmiddag officieel gepresenteerd op het strand van Den Haag. De voorbereidingen van de Nederlandse topsporters op de Spelen zijn te volgen via de Twitter-estafette van @TeamNLtweets. Iedere dag geeft een andere Olympiër of Paralympiër een kijkje in zijn of haar leven en zie je hoe alles in het teken staat van het Olympische motto sneller, hoger, sterker. Met de Twitter-estafette zien sportliefhebbers hoe het écht is om bij TeamNL te horen en hoe onze sporters iedere dag werken aan hun droom. Als je wilt weten hoe de roeiers, wielrenners, volleybalsters en alle andere sporters zich voorbereiden op de Spelen in Rio, volg dan @TeamNLtweets op Twitter.

Bekijk hier hoe het is om een sporter van #TeamNL te zijn. 

Ga de interactie aan
Op @TeamNLtweets leer je de sporters nu al beter kennen en kun je hen aanmoedigen. Het account is zeer interactief van aard: Er wordt actief gereageerd op vragen van Twitter-gebruikers en als fan kom je dichterbij dan ooit. Te zien zijn verder mooie GoPro-filmpjes van trainingen, pranks tussen teamgenoten, wedstrijden, Periscope-tours over het trainingscomplex en nog veel meer. Zo neemt zwemmer Sebastiaan Verschuren (@sverschuren) je vandaag (13/07/2016) mee naar de officiële presentatie van #TeamNL.

Een dag van een #TeamNL sporter op @TeamNLtweets begint met een wake-up selfie. Daarna staat vaak een intensief trainingsschema op het programma, waar verschillende foto’s en video’s van worden gemaakt. Ook de nodige ontspanning ontbreekt niet. Zo bezochten de handbaldames na een drukke trainingsdag de sauna en zie je hoe bondscoach Bas de Bruin van de paratriatleten thuis met zijn gezin op de trampoline springt. Eerder ging het nationale zwemteam al viral via @TeamNLtweets met een opmerkelijk filmpje, waarbij vanuit diverse hoeken en posities een badmuts precies op het hoofd van zwemmer Joeri Verlinden gegooid. Haters zullen zeggen dat het nep is. Oordeel zelf.

Team NL App
Met de geheel vernieuwde (update 12 juli 2016) TeamNL app hoef je niks meer te missen van de Road to Rio van TeamNL. In deze app vind je alle Olympische en Paralympische sporters op een rij, met alle informatie die je over ze nodig hebt: hun nieuws, programma en resultaten. Via de reminder functie in deze app hoef je geen wedstrijd van je favoriete sporter in Rio te missen. In de fanwall ontmoet je andere supporters van TeamNL en misschien ook wel de sporters zelf. Moedig aan, juich mee en doe mee met TeamNL.

Onderzoek
Sportliefhebbers hebben de weg naar Twitter gevonden om live hun favoriete te sport te volgen, snel wedstrijdverslagen te checken of te discussiëren met andere fans. Meer dan de helft van de Twitter-gebruikers geeft aan Twitter meer te gebruiken tijdens de Olympische Spelen. Uit onderzoek* blijkt dat van alle sociale media Twitter het beste platform is om up-to-date te blijven. 63 procent zegt dat kijken naar de Olympische Spelen zonder Twitter de hele ervaring minder maakt.

*SOURCE | Research Now, Feb 2016, USA, monthly active users of each platformMeer informatie: www.teamnl.org of volg #TeamNL en #elkedagindehoogsteversnelling