Arnhem,
19
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Derde wereldtitel voor zwemmer Marc Evers

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

MONTRÉAL – Voor de derde keer op de wereldkampioenschappen voor gehandicapten in Montréal heeft Marc Evers goud veroverd. Op de slotdag zwom hij naar de wereldtitel op de 200 meter wisselslag (handicapklasse S14). Eerder werd hij al wereldkampioen op de 100 meter schoolslag en 100 meter rugslag.

In de finale van de 200 meter wisselslag hield de 22-jarige zwemmer de concurrentie op afstand. Met name in het tweede deel van de race maakte de Hillegommer het verschil. De Britten Daniel Pepper en Ben Procter tikten pas zes seconden na de Nederlander aan voor het zilver en brons.

Naast het goud voor Evers was er op de slotdag van de WK ook goud voor Marlou van der Kulk op de 200 meter wisselslag (S14). Michael Schoenmaker pakte het brons op de 50 meter schoolslag (SB3). In totaal komt de Nederlandse ploeg naar huis met zes gouden, vijf zilveren en drie bronzen medailles.