Arnhem,
25
februari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Demi Vermeulen scoort in KNHS Para Dressuur Trophy

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

AMMERZODEN (KNHS) – Demi Vermeulen heeft zaterdag met haar merrie Vaness de hoogste score behaald tijdens de selectiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy in Ammerzoden. De Zevenaarse lag tot voor kort nog in het ziekenhuis met een nierbekkenontsteking. De proef werd door juryleden Dirk de Haas en Hendrik van Esch beoordeeld met maar liefst 74,79 procent. Vermeulen bleef hiermee haar mede-deelnemers in grade II met maar liefst negen procent voor.

Omdat het een kleine groep betreft, werden grade I en II samengevoegd. De tweede prijs in de samengevoegde groep was voor grade IB deelnemer Nicole den Dulk uit Susteren, met FiftyFifty behaalde zij een score van met 67,59 procent.

Grade III wordt sinds 2003 verreden in een baan van 20x60 meter, iets waarmee Sanne Voets goed uit de voeten kan. De Berghemse start met de Florestan I-nakomeling Vedet PB namelijk ook in het ZZ-Zwaar. In Ammerzoden was ze de overtuigende winnares in de grade III met 71,22 procent. Lotte Krijnsen mocht de tweede prijs in ontvangst nemen met Nikita met een totaal van 66,4 procent.

De scores in grade IV lagen heel dicht bij elkaar. Ellen van den Berg wist de selectieproef uiteindelijk te winnen met de door haar zelf gefokte merrie Showdiva met een totaal van 67,68 procent. Sabine Peters werd tweede met Paroseke met 67,08 procent. In de tweede proef was de uitslag omgedraaid.

De beste combinaties van de selectiewedstrijden in Genemuiden en Ammerzoden plaatsen zich voor de kwalificatiewedstrijd tijdens Outdoor Gelderland. Via deze kwalificatiewedstrijd kunnen de deelnemers zich plaatsen voor de finale tijdens het CHIO in Rotterdam op 19 en 22 juni.

Uitslagen KNHS Para Dressuur Trophy Ammerzoden:

Grade I en II (in handicap):
1. Demi Vermeulen – Vaness - 74,79%
2. Nicoleden Dulk - Fifty Fifty - 67,59%
3. Rixt van der Horst – Vico Wald - 65,50%

Uitslag Grade III:
1. Sanne Voets – Vedet PB - 71,22 %
2. Lotte Krijnsen – Nikita - 66,40 %
3. Ilona Goes – Zalisto - 66,4%

Uitslag Grade IV:
1. Ellen van den Berg - Showdiva - 67,68%
2. Sabine Peters - Paroseka - 67,08%
3. Trudy Derks-van Uden - Spectra - 64,29%