Arnhem,
05
maart
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

De Lotto hoofdsponsor tiende Nationale Sport Week

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

TILBURG - Dinsdag 5 maart werd tijdens het NOC*NSF Sport Plein in Theaters Tilburg met een dynamische show vooruitgeblikt op de tiende Nationale Sport Week (20-27 april). Tijdens deze bijeenkomst werd bekendgemaakt dat De Lotto hoofdsponsor is van deze tiende editie.

De Lotto is al jaren partner van de Nationale Sport Week. Dit jaar is De Lotto eveneens hoofdsponsor. Minke Booij, projectmanager sport en goede doelen Lotto: "Als Partner in Sport van NOC*NSF willen we helpen om sport dicht bij alle Nederlanders te brengen, laten zien dat sport leuk en toegankelijk is voor iedereen. Als hoofdsponsor van de Nationale Sport Week geven we aan dat De Lotto er is voor iedereen en alle sporten".

Zo is De Lotto voornemens om bij de opening van de Nationale Sport Week op 20 april in Tilburg de hoogte van het bedrag dat dit jaar van De Lotto via NOC*NSF naar de sportbonden gaat, bekend te maken. Ook worden er tijdens de opening in Tilburg en de sluiting op Texel diverse activiteiten georganiseerd vanuit de zogeheten Lotto Plaza.

Nieuwe huisstijl Nationale Sport Week
NOC*NSF en De Lotto geven de sportpromotie samen een extra impuls via de Nationale Sport Week. Een mooi moment om de Nationale Sport Week een nieuw gezicht te geven. Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: "De Nationale Sport Week heeft een prachtig nieuw logo gekregen. Een combinatie van verschillende kleuren en vormen die verwijzen naar de diversiteit van sportdisciplines, de bijbehorende sportbonden en hun aangesloten clubs. De onderlinge verbondenheid, zoals die ook tot uitdrukking komt tijdens de Nationale Sport Week, komt hier goed in naar voren".

NOC*NSF Sport Plein
Het NOC*NSF Sport Plein is een netwerk- en informatiebijeenkomst en werd bijgewoond door ruim 300 vertegenwoordigers van gemeenten, bedrijfsleven, sportbonden, onderwijs en pers. Stand-up comedian en ambassadrice van de Nationale Sport Week, Soundos El Ahmadi, presenteerde de middag.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF, vertelde over de ambities van NOC*NSF voor 2013. Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg liet weten trots te zijn dat de opening van de Nationale Sport Week 2013 op 20 april in zijn gemeente plaatsvindt. Hiermee is Tilburg eveneens host city van de site events van de Nationale Sport Week: het Sport Dinner, de NOC*NSF Sport Conventie en het Sport Feest. De Texelse Wethouder Sport, Hennie Huisman, vertelde in woord en beelden wat we op 'haar' sporteiland mogen verwachten wanneer dit Waddeneiland de tiende editie van de Nationale Sport Week feestelijk afsluit op 27 april.