Arnhem,
06
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Dagverslag 6 september

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

LONDEN - De stroom aan medailles voor de Nederlandse ploeg op de Paralympische Spelen in Londen houdt onverminderd aan. Ook donderdag was voor Oranje weer een vruchtbare dag. De oogst bestond uit drie keer goud, twee keer zilver en vier keer brons.

Marlou van Rhijn won in het Olympisch Stadion op grootse wijze goud op de 200 meter (T44). De Purmerendse atlete, ook wel 'Blade Babe' genoemd, verbeterde in de finale haar eigen wereldrecord met een tijd van 26,18. Daarmee was ze nog aanzienlijk sneller dan haar oude toptijd van woensdag in de series (26,97). Suzan Verduijn eindigde als vijfde. Lees meer.

Op de 200 meter wheelen voor vrouwen (klasse T34) behaalde Nederland twee plakken. Amy Siemons veroverde zilver in een tijd van 34,16 seconden. De pas 15-jarige Desiree Vranken eindigde vlak achter haar op de derde plaats: 34,85. Lees meer.

Het zeilen in Weymouth leverde naast het Paralympisch goud voor het Sonarteam brons in de 2.4mR-klasse (Thierry Schmitter) op. De Sonarzeilers Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen hoefden donderdag voor de kust van Weymouth niet meer in actie te komen. De laatste race werd geannuleerd door gebrek aan wind. Lees meer.

Thierry Schmitter had in de 2.4 mR-klasse nog kans op zilver, maar door de afgelasting van de afsluitende race moest hij het doen met de al veiliggestelde derde plaats. Lees meer.