Arnhem,
03
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Dagverslag 3 september

LONDEN – De Nederlandse ploeg bij de Paralympics in Londen beleefde maandag een gouden dag. Oranje veroverde twee Paralympische titels. Tafeltennisster Kelly van Zon en zwemmer Michael Schoenmaker waren de gevierde sporters in het Hollandse kamp. Een andere zwemmer, Maurice Deelen, deelde met zilver mee in het succes.

Nederland staat nu op drie keer goud bij de Paralympics. Zwemmer Marc Evers had vrijdag de gouden primeur op de 100 meter rugslag in de klasse S14.

Lees hier meer over Michael Schoenmaker en bekijk zjin reactie. Bekijk hier de reactie van Maurice Deelen.

Van Zon versloeg in de finale van klasse 7 de Russin Joelia Ovsjannikova in vier games: 11-4 11-7 6-11 11-6. Van Zon, ook al wereldkampioene, zakte na een uitstekende start in de derde game iets terug. De Russische, die eerder in het toernooi verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Wendy Schrijver, kon daardoor de winst pakken. In de vierde game kwam de Nederlandse echter ijzersterk terug, met goud als verdiende beloning.

"Dit is een droom die uitkomt'', sprak Van Zon glunderend. "De druk was ontzettend hoog, maar die heb ik zoveel mogelijk proberen te negeren. Ik heb tegen niemand gezegd dat ik hier goud zou gaan winnen. Maar dat het nu wel zo is, is geweldig. Nummer één van de wereld en hier ook nummer één!''

Lees hier meer over Kelly van Zon en bekijk haar reactie.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.