Arnhem,
11
februari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Dagverslag 11 februari: Brons voor Boer, snowboarders niet door kwalificatie

SOTSJI (ANP) - Margot Boer heeft dinsdag een bronzen medaille gewonnen op de 500 meter bij de Olympische Spelen. De schaatsster eindigde op de eerste 500 meter als vijfde, maar ze schoof na de tweede omloop op naar de derde plaats.
Het is voor Boer haar eerste olympische medaille. Ze eindigde vier jaar geleden in Vancouver als vierde op de 500 en 1500 meter. De medaille van Boer betekent tevens een primeur. Een Nederlandse schaatsster behaalde tot dinsdag nog nooit een olympische medaille op de 500 meter.
De zege ging zoals verwacht naar de Zuid-Koreaanse Lee Sang-hwa, die tijden van 37,42 en 37,28 noteerde. Olga Fatkoelina uit Rusland werd tweede: 37,57 en 37,49. Boer kwam tot 37,77 en 37,71.
De overige drie Nederlandse deelneemsters speelden een bijrol. Laurine van Riessen werd elfde, Lotte van Beek zestiende en Marrit Leenstra negentiende.
Lees er hier meer over
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.