Arnhem,
01
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Dagverslag 1 september

LONDEN - Alyda Norbruis heeft tijdens de Paralympische Spelen London 2012 op de wielerbaan een zilveren medaille gewonnen bij de 500m tijdrit in de C2 klasse. Norbruis moest het succes van ver halen. In de aanloop naar Londen had de Friezin de nodige problemen met haar gezondheid, waardoor haar voorbereiding ernstig verstoord werd.

Lees er hier meer over.

De Nederlandse zitvolleybalsters hebben hun eerste duel met overmacht gewonnen. Groot-Brittannië werd in drie sets verslagen. Met 25-13, 25-12 en 25-15 bleef de schade voor de thuisploeg nog beperkt. Belangrijke kanttekening was dat Oranje veel doorwisselde en alle dames ook aan spelen toekwamen.

Lees er hier meer over.

De Nederlandse rolstoeltennissers zijn goed begonnen aan de Paralympische Spelen in Londen. De acht oranje-deelnemers wonnen allemaal hun wedstrijd, zonder een set te verliezen.

Lees er hier meer over.

Marlou van Rhijn heeft zich bij de Paralympische Spelen in Londen ondubbelzinnig kandidaat gesteld voor het goud op de 100 meter in de klasse T44. De Blade Babe plaatste zich als eerste voor de finale en liep in de tweede serie een wereldrecord: 13:27.

Lees er hier meer over.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.