Arnhem,
31
januari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Cheryl Maas eerste sporter Olympic TeamNL in Sochi

SOCHI - Snowboardster Cheryl Maas is als eerste sporter gearriveerd in Sochi. De 29-jarige atlete komt ook als eerste in actie namens Olympic TeamNL. De kwalificatie voor haar onderdeel, slopestyle, is al komende week donderdag, een dag voor de openingsceremonie.

Chef de mission Maurits Hendriks verwelkomde Maas en haar coach Milan Verhoop vrijdagavond rond 18.00 uur in het huis van Olympic TeamNL in het Olympisch dorp in de bergen rondom Rosa Khutor. De Olympische dorpen tijdens de Winterspelen zijn verdeeld in een Mountain Cluster en een Coastal Cluster. Namens de Nederlandse ploeg verblijven twaalf sporters in de bergen, zes snowboarders en zes bobsleeërs. De overige 29 atleten, schaatsers en shorttrackers, verblijven in het dorp aan de kust. Het merendeel van die groep sporters arriveert zondag.

De kwalificatie van donderdag heeft voor de snowboardsters als doel de ranking voor de wedstrijd van zondag te bepalen.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.